Guide: Lær at tegne på ipad

*Er du forælder til et barn, der bruger lidt for meget tid på digitale spil og film på ipad’en? Læs videre og bliv klogere på et tegnekoncept til ipad, der kan udvikle koncentrations- og fordybelsesevnen.

Langt de fleste bruger deres ipad til underholdning, men teknologien rummer faktisk et helt overset potentiale. I mediebilledet bliver digitale tablets (ipads) ofte udskældt og stemplet som afhængighedsskabende tidsrøvere - hvilket er ærgerligt, fordi der bliver skabt et snævert perspektiv på teknologiens muligheder.

* Brug din ipad på en kreativ og værdiskabende måde!

Det handler om at bruge teknologien i samspil med den analoge og klassiske tilgang til billedkunsten. I kraft af min billedkunstlige erfaring og faglige viden inden for digital-æstetisk læring, har jeg udviklet et nemt koncept til både børn og voksne, som gerne vil lære at tegne på ipad. Tegneprocessen styrker øjnenes fokusering og hjernens fordybelse, så man bliver bedre til at se detaljer, som man normalt ikke lægger mærke til. Konceptet bygger på 3 forskellige principper: Form, farve og lys/skygge.

Placer et æble foran dig selv. Sørg for en behagelig kropsposition. Vælg en pensel i tegneprogrammet (husk at justere styrke og størrelse) og begynd med at fokusere på æblets form og omrids. Iagttag nuancerne på æblet tålmodigt (der er mange nuancer). Sørg for at male de lyse og mørke steder på æblet, så du opnår en dybde i tegningen.

*Praktiske forhold

  • Download tegneprogrammet Procreate til din ipad (6. generation)

  • Køb en Apple pencil (kan købes på nettet og i de fleste elektronikforretninger)

  • Æble (kan købes i nærmeste supermarked;)

Booking af privat tegneundervisning > info@jakobsargin.dk

nytmedævle.png